Hakkımızda

dosya_642017190919

Kuruluş öyküsü 1979 yılına dayanan Tuğba Çanta, kurulduğu günden bugüne Ankara’da çanta ve saraciye alanında hizmet vermektedir. Tuğba Çanta; valiz, okul çantası, bayan çantası, evrak çantası, ve cüzdandan oluşan geniş ürün yelpazesini kendi bünyesindeki tasarımcılar ile ortaya çıkarmakta ve koleksiyonunu her sezon öncesi yenileyerek daha çağdaş, daha estetik ve daha dinamik bir üretim yapmaktadır. Ürünlerinde detayları, detaylardaki şıklığı ve özellikle kullanılabilirliği öne çıkarmaktadır. İmalatının yanı sıra Uzak Doğu’daki üretiminde de titizliğinden, inceliğinden ve detaylara verdiği önemden ödün vermemekte ve müşterilerine ürünlerindeki ayrıcalığı ispat etmektedir.
Tuğba Çanta Ankara’da 1500 metrekarelik merkez binasında toptan satışına devam ederken, alışveriş merkezlerindeki KABARA ismiyle kendi açtığı ve ayrıca bayilik ile yönettiği farklı markalardaki perakende mağazalarında da son kullanıcıya ulaşmaktadır.
Ayrıca Milano, Londra gibi moda konusunda söz sahibi dünya şehirlerine özel üretimler yapan Tuğba Çanta, bu şehirlerdeki dünyanın önde gelen tasarımcılarıyla da kendi koleksiyonları için çalışmaktadır.
37. yaşını kutlamaya hazırlanan Tuğba Çanta, kurulduğu günden bu yana ticaretteki ciddiyetini muhafaza etmiş ve bugün de müşterilerine en iyiyi vermek adına prensiplerinden taviz vermeden marka hayatını devam etmektedir.

Tarihçe

1968

Ali Gökşin 12 yaşındadır ve Ankara’nın Ulus semtindeki Merkez Çarşısı’nda tezgahtar olarak çalışmaya başlar.

1971

Tezgahtarlığın yanı sıra çanta dikmeye başlar ve kısa süre sonra çıraklıktan kalfalığa geçer.

1978

Çanta üretimi konusunda usta olmuştur. Bu yeteneği onu rahat bırakmaz ve bir an önce iki kişinin karnını doyuran bu imalathaneden müsaade isteyip kendi atölyesini açmak ister.

1979

Ali Gökşin askerden döner ve ustasının yanında yeniden çalışmaya başlar.

1979

Ustasından müsaade ister. Ancak bir makine alacak parası yoktur. Ustalığının farkında olan amcası kendisine borç para verir ve “Kazanır ödersin.” der. Makineyi alır fakat bu sefer de mekana ihtiyaç vardır.
Herkes alışveriş için Merkez Çarşısı’nı tercih etse de oradaki kiralar düşük sermaye ile atölye açmak için hiç de mantıklı değildir. Anarşinin kol gezdiği o yıllarda İsmetpaşa Mahallesi korkutucu bir yer olmasına rağmen çaresizce köhne bir binada atölyesini açmaya karar verir.
Köhne fakat geniş mekanda tek kişi ve tek makineyle Ali Gökşin bismillah der ve Tuğba Çanta’nın temelini atar.

1980

İşler iyi gitmektedir ve Ali Gökşin gözünü tüm Anadolu’dan gelen esnafa hitap eden Anafartalar bölgesindedir. Orada büyük toptancılar vardır. Yüksek ciroların döndüğü, büyük esnafın iş yaptığı Işıklar Caddesi ve Konya Sokak Ali Gökşin için zor yerler olsa da o Konya Sokağı o günkü adıyla Nilüfer Sokak’taki Kılıçay İş Hanı’nda olmayı ister. O her ne kadar zemin katı istese de atölyesi için mal sahipleri ve çevredekiler üst katları önerirler.

1981

Bu büyük gelişmeden sonra Ali Gökşin müşterisine daha rahat ulaşıyor ve daha fazla satıyordur. Tüm arkadaşlarını da bu hana çağıran Ali Gökşin o yıllarda da sektörün bir arada olmasının herkese fayda edeceğini düşünmüştür.

1984

Ali Gökşin Kılıçay İş Hanı’nın giriş kapısının yanındak dükkanı tutmuştur ve müşterilerine makine sesinden uzakta bugünkü tabirle bir showroom’da ürünlerini sergilemektedir.
Kılıçay İş Hanı’nın sahibini İstanbul’a Aydın Saray’ı göstermeye götürür ve bizim iş hanımız da burası gibi olabilir ve çantanın kalbinin attığı yer olabilir der.

1985

Ali Gökşin Axpe markasıyla okul çantası, bayan çantası ve evrak çanatsı üretimini büyütmüş ve Türkiye’nin bir çok yerine ürünlerini göndermiştir. Katıldığı fuarlar ve müşterisine gönderdiği servis araçları da bu büyümeye hız kazandırdı.

1990

Ali Gökşin Kılıçay İş Hanı’nın giriş kapısının yanındak dükkanı tutmuştur ve müşterilerine makine sesinden uzakta bugünkü tabirle bir showroom’da ürünlerini sergilemektedir.
Kılıçay İş Hanı’nın sahibini İstanbul’a Aydın Saray’ı göstermeye götürür ve bizim iş hanımız da burası gibi olabilir ve çantanın kalbinin attığı yer olabilir der.

1994

Kılıçay İş Hanı’ndaki mağazasının yanı sıra tam karşısındaki binayı da tutan Ali Gökşin burada toptan satıa devam ederken eski küçük mağazasını da perakendeye çevirdi.

1996

Yeni yerinin yanındaki eski binayı satın almış ve inşaata başlamıştır. 1998 yılında tamamen yıkılıp yeniden yapılan bina hizmete başlamış ve Tuğba Çanta kendi yerine geçti.

2002

Ali Gökşin’in adımlarıyla Nilüfer Sokak’ın adı Çantacılar Sokak olarak değişti; Altındağ Belediyesi ve Ankara Ticare Odası tarafından açılışı yapıldı.

2008

İlk Kabara mağazası Acity AVM’de açıldı.